Szánthó Miklós: a lengyel-magyar kapcsolatoknak nem kívülről irányítottnak, hanem belülről vezéreltnek kell lenniük

„A nyugati és keleti nagyhatalmak egyaránt tudták és tudják, hogy a közép-európai régiónak az erejét a lengyel-magyar együttműködés adja, melynek alapja az Isten, Haza, Család hármasegysége” – fejtette ki Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a Központ első Magyar-Lengyel Politikai Fórum - "…a legnehezebb pillanatokban, menjünk együtt!"  c. rendezvényén.

Szánthó Miklós beszédében aláhúzta, hogy a szuverenitásunkra leselkedő veszélyek ugyanazok, így célunk is közös: a migráció visszaszorítása, az európai liberális politikai mainstream megfékezése, illetve a nemzeti identitásunk és kereszténységünk megtartása. A főigazgató az Európai Bizottságnak és Vera Jourovának is üzent felszólalásában: „Nem a tavalyi lengyel választás volt az utolsó; ahogy egy győzelem sem végleges, úgy egy vereség sem végzetes.” Szánthó szerint a közelgő EP-választásokon megmutathatjuk, hogy van alternatíva a brüsszeli mélyállammal és progresszív-neomarxista kiszolgálóikkal szemben.

Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselő kiemelte, hogy Lengyelország és Magyarország szabadsága, szuverenitása kölcsönösen feltételezi egymást, hosszú távon elképzelhetetlen, hogy ne egy legyen e két ország sorsa. „A jelenlegi lengyel belpolitikai események pedig jól példázzák, hogy az Európai Unióban kettős mérce uralkodik: máshonnan akarják megmondani, hogyan tekintsünk a világra, Európára, sőt, saját hazánkra!” – tette hozzá.

Ryszard Czarnecki, a PiS európai parlamenti képviselője szerint a magyarok barátai a lengyeleknek: „számíthatnak ránk, és számíthatunk rájuk.” Vészterhes időket élünk, Európa keresztúthoz érkezett, ahol el akarják törölni zsidó-keresztény történelmünk alapjait. Mindeközben létezik egy morális és normális Európa, amit mi, lengyelek és magyarok képviselünk!