Partot ért a magyar nagystratégia az USA-ban – hazánkról szóló könyvet mutatott be az Alapjogokért Központ Amerikában 

A magyar rafinériára van szükség a hódító törekvésekkel szemben ma is, hiszen a Szent István-i nagystratégia ezer éve állandó: nem engedni, hogy a különféle birodalmak beolvasszák hazánkat - mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója New Yorkban, a Last Warning to the West (Utolsó figyelmeztetés a Nyugatnak) c., magyar politikai sikerekről szóló angol nyelvű könyv bemutatóján.  

Szánthó a Shea Bradley-Farrell, az amerikai Counterpoint Institute elnöke által írt és a Központ gondozásában megjelent kötet kapcsán hangsúlyozta: Magyarország a szuverenitásáért folytatott küzdelmek során megtanulta, hogy birodalmak háborúskodása esetén mindig ütközőzónává vált, de összekapcsoltság és béke idején Kelet es Nyugat találkozási pontja tud lenni. “Ezért utasítjuk el a világot hódító szándékkal ismét blokkosítani vágyó új hidegháborús logikát, és az ideológiai gyarmatosítást előkészítő woke agymosást is”. A Központ vezetője kiemelte: „A woke idealizált emberének nincs Istene, nincs hazája, azt sem tudja, hogy fiú-e vagy lány”, és az így “üressé tett” ember könnyen integrálható a globális struktúrákba és  könnyű prédája lesz a legszörnyűbb totalitárius ideológiáknak. 

Az Alapjogokért Központ főigazgatója a jelenlegi geopolitikai helyzet kapcsán azt is egyértelművé tette, hogy Európa stratégiai gyengülése – hiába ünnepli ezt az amerikai baloldal – voltaképpen épp úgy káros az USA-nak, mint az Uniónak. „Amerika sokkal jobban járna egy életerős, dinamikus európai szövetségessel, mint azzal az erőtlen teherrel, amivé az EU vált” - mondta Szánthó Miklós. 

Dr. Shea Bradley-Farrell, az Alapjogokért Központ vezető kutatója, a könyv szerzője, a műről tartott kerekasztalbeszélgetésen rámutatott arra, hogy Magyarországnak milyen kemény múltja volt, de „túlélték, és nem csak túlélték, hanem nap mint nap - különösen 13 éve, amióta az országnak konzervatív kormánya van - azon dolgoznak, hogyan tudják jobbá tenni a jövőjüket: támogató családpolitikával, szuverenitásvédelemmel és az illegális migráció elleni küzdelemmel.” Gavin Wax, a New York Young Republican Club elnöke is kiemelte hazánk bátorságát, ellenálló képességét a progresszív baloldal törekvései ellen: „A magyaroknak szabadoknak kell maradniuk, nem eshetnek vissza a viszontagságos múltba.”