„A spanyol és a magyar jobboldal is tisztában van vele, hogy a küzdelmünk nem csak a két ország küzdelme, nem pusztán jobboldali rekonkviszta, hanem a józan ész visszahódítása egész Európában” – mondta köszöntőjében Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója, a szervezet hétfő esti rendezvényén, ahol Juan García-Gallardo, Kasztília és León tartományi alelnökét látták vendégül. A spanyol VOX képviselője köszöntőjében kiemelte, brüsszeli bürokraták egy kis csoportja akarja befolyásolni, hogy hogyan építsük Európát, de mint fogalmazott, össze kell fogni, hogy azt az európai emberek teremthessék meg. García-Gallardo kiemelte, a magyar kormány családpolitikáját fontos és követendő példának tekintik Spanyolországban.

Együtt erő vagyunk, és csak együtt van erőnk – mutatott rá a két ország közötti együttműködés fontosságára Szánthó Miklós. Az Alapjogokért Központ főigazgatója beszédében kiemelte, hogy a keresztény hagyományok védelme és a migrációs válság elleni küzdelem nem két külön dolog, hanem ugyanazt jelenti, amit a jobboldali szervezetek rövidtávú feladatként tűztek ki. A hosszútávú céloknál az országok szuverenitásának védelmét emelte ki. A főigazgató emlékeztetett, „tavaly a CPAC Hungary-vel egyenesen a globális kultúrharc frontvonalába kerültünk, szeretünk is ott lenni”, majd kihangsúlyozta, hogy 3 hónap múlva az idei rendezvényen is ezeket a célokat tartják szem előtt, ahol április 25-26-án a spanyol barátokkal együtt megkezdik a woketalanítást és lecsapolják a brüsszeli mocsarat.

A kultúránkat, az életünket, a családunkat kell megvédeni a globalistáktól – húzta alá köszöntőjében Juan García-Gallardo. Hozzátette: a brüsszeli bürokraták elleni harc bár bonyolultnak tűnik, de meg lehet nyerni. Garcia-Gallardo úgy fogalmazott: Nem hagyhatják, hogy a gyökereiket támadják, azért is jött Magyarországra, hogy tanuljon a magyar kormány gyakorlatából és ezzel a tudással minél hatékonyabban tudjanak felkészülni az európai uniós választásokra. A spanyol politikus elmondta, a magyar kormány családpolitikáját példaértékűnek tartják, és a magyar példát alapul véve szeretnék támogatni a hasonló helyzetben lévő spanyol családokat, hogy így erősíthessék a régiót.