Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy nagyon nem egyeztethető össze a woke szellemiségével, hogy kisfiúknak követendő példaként férfi jellemvonásokat mutassanak meg. Egy apuka igyekezett is a lehető legnőiesebb oldalát reprezentálni kisfiának, hogy megóvja őt a durva maszkulin sztereotípiáktól. Elképzelése azonban nem sikerült, és kisfia egy furcsa szenvedély felé fordult.

Ha egy filmben nincsen elég fekete szereplő, az bizony nem jó ómen manapság. Ezzel kellett szembesülnie a most bemutatott The Northman című filmnek is, mely a viking mitológiáról szól. A norvég vikingek közé nehéz becsempészni színes bőrű szereplőket, de ez természetesen nem lehet akadály.

A Harvard Egyetemről azt hihetnénk, hogy a szólásszabadság egyik szofisztikált bölcsője. Sajnos csalódnunk kell, ugyanis a neves egyetem törölte az egyik vendégprofesszor előadását, mert tagadja a társadalmi nemek elsőbbségét.

Az amerikai felsőoktatás nem tűri a tabukat, legyen szó bármilyen kurzusról. Egy Salt Lake Cityben található főiskola pornóval foglalkozó tantárgyat kínál a hallgatóknak, ahol közösen néznének pornógráf alkotásokat. Mindez persze arra irányul, hogy a felnőtt filmek művészi oldalát vizsgálják.

E heti PC-szemlénkben olvashatnak még a DC képregények aszexuális hőséről, a marihuána elnevezésének rasszista eredetéről, a háborút okozó gyermekvédelmi törvényekről, és a Disney jókora pofára eséséről.

Rajta hát!