Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy az amerikai feketék sosem lesznek egyenlők a fehérekkel. Ráadásul Amber Heard és Johnny Depp pere is ugyanezt támasztja alá. Hiszen ha egy fehér, gazdag nő is veszít a bíróságon, akkor a fekete nők semmi jóra nem számíthatnak.

Norvégiáról azt hihetnénk, hogy a befogadás és az előrehaladás terén minden a legnagyobb rendben. Nem is tévedhetnénk nagyobbat, hiszen a skandináv országban már akkora a progresszió, hogy az LMBTQ-érdekcsoportok és a feministák egymásnak estek.

Biden kormányzata nem adja fel a transzgender őrület átültetését az iskolákba. Most egy újabb eszközzel álltak elő arra, hogy megtörjék a még ellenkező iskolaigazgatókat.

A szólásszabadság addig tart, amíg a demokrata hangokat halljuk csak. Akár így is le lehetne írni Obama egyik korábbi tanácsadójának mondanivalóját. Szerinte ugyanis rossz a demokráciára nézve, ha a konzervatívokat is követik a neten.

Eheti PC-szemlénkben olvashatnak még a Top Gun folytatása körüli vitáról, a brit biciklisport transz dilemmájáról, és a katonai bázison meghiúsult drag showról.

Rajta hát!


Amber Heard veresége a fekete nők veresége is

Mint ismeretes, Amber Heard alulmaradt a Johnny Depp-pel folytatott perében, aminek eredményeként a színésznő 15 millió dollár kártérítést fog fizetni korábbi élettársának. Candace McDuffie a Yahoo Life! oldalán írt véleménycikkében úgy értékeli az ítéletet, hogy az vereség a nőknek, és különösen nagy vereség a fekete nőknek. McDuffie szerint ha egy kék szemű, fehér nő is alul maradhat egy bántalmazásról szóló perben, akkor az végzetes következményt jelent a színesbőrű nőkre nézve. Őket ugyanis, mint fogalmaz: „nem védi meg semmilyen tanú, hírnév vagy pénz.” Meggyőződése, hogy ami Amberrel történt, az igazságtalan, és ami még szembetűnőbb, hogy „privilegizált helyzete” sem segített rajta. Úgy véli, a fekete nők továbbra is jobban ki lesznek téve a veszélynek, melyre Tina Turner és Rihanna esetét hozza fel. „Ami Amberrel történt, egy újabb keserű emlékeztető, hogy a nők - különösen a fekete nők - sosem lesznek biztonságban.” - véli McDuffie.

Zavarja a woke híveit a Top Gun folytatása

Az 1986-os Top Gun folytatása továbbra is töretlen sikernek örvend az Egyesült Államok mozijaiban. A Top Gun: Maverick esélyes arra, hogy az év legnagyobb kasszasikerét hozza. Népszerűségének titkát sokan másban látják, de igaz az is, hogy a Tom Criuse főszereplésével játszódó film nem változtatott sokat az 1986-os formulához képest. Azaz nem foglalkozott a Hollywoodot uraló woke, befogadás és „antirasszizmus” szekta előírásaival. Tradicionális fehér, amerikai férfiakról szól, akik katonaként és hazafiként védik országukat. Az amerikai konzervatívok szerint a Top Gun folytatása igazi diadal a filmgyártást beszippantó woke kultúra felett. Jesse Hassenger a The Guardianben írt cikkében ezt igyekszik tagadni. Szerinte az elmúlt időszakban volt több olyan film is, amely fehér főszereplővel lett sikeres, mint például a Pókember új része, vagy a Doctor Strange folytatása. Mint kifejti, ezekben a filmekben nincs jelen a Top Gun-ra jellemző „tradicionális, militáns hazafiasság”, mégis sokan szerették őket. Szerinte a Top Gun: Maverick vélt konzervativizmusa csupán egy reklámfogás, ami sok filmnél jelen van manapság. Hassenger szerint a film túlzott „politikamentességében” a konzervatívok kedvüket lelhetik ugyan, de félreértették a mondanivalóját. Merthogy szerinte igazából nincs is mondanivalója.