Hűséges olvasóink jól tudhatják már, hogy a progresszív tudomány bárkiről megállapíthatja, hogy transznemű. Ezúttal Jézus Krisztus középkori ábrázolása alapján jutott arra egy haladó gondolkodó, hogy a Megváltó is transznemű.

A Disney hiába szalad egyre többször dollármilliókba kerülő súlyos pofonokba, nem tágít a woke ideológia igéjének terjesztésétől. Legutóbbi alkotásában sem tudta megállni a stúdió, hogy ne legyen benne homoszexuális karakter. Az eredmény: hatalmas bukás.

A Biden-kormányzat nem egyszer ment szembe saját retorikájával, de most a pofátlanság netovábbját sikerült összehozni. A „környezetvédő” demokraták ugyanis egy olyan olajexport beruházást hagytak jóvá, amely több százmillió tonna szén-dioxid szennyezést eredményez évente.

A pozitív diszkrimináció is diszkrimináció, mely egyre több területen mutatkozik az USA-ban. Legutóbb egy több mint húsz éve kiválóan dolgozó szakembert menesztettek hivatalából csupán azért, mert fehér.

E heti PC-szemlénkben olvashatnak még Jill Biden elszólásáról, a vergődő hableányokról, a homoszexuális Robinról, és a gyászos hálaadásról.

Rajta hát!

 

Transznemű lenne Jézus (is)?

A Cambridge-i Egyetem egyik vezetője vette védelmébe azt a fiatal „kutatót”, aki szerint Jézusnak olyan teste van, mint egy transzneműnek. Joshua Heath munkája során ugyanis arra következtetett, hogy a keresztre feszítés reneszánsz és középkori ábrázolásánál, a Jézus testén lévő lándzsa okozta seb tulajdonképp egy női szimbólumot formáz. Heath eme „felfedezését” ráadásul egy istentiszteleten adta elő. A gyülekezet a prédikációt követően sokkot kapott, sokan sírva hagyták el a templomot. Dr. Michael Banner, a Cambridge-i Egyetem kötelékében működő Trinity College dékánja több tiltakozó levelet is kapott Heath botrányos megnyilvánulása miatt. Dr. Banner azonban a kutatóval értett egyet, mondván, hogy Jézus férfi és női testben való értelmezése megkönnyíti a transzproblémák megvitatását.

 

„Az iskolában válik emberré a politika”

Félreérthető kijelentést tett Jill Biden az Amerikai Tanárok Szövetségének 2022-es kongresszusán. A First Lady beszédében azt mondta, hogy nagy becsben tartja az aktivista munkát végző tanárokat. Mint fogalmazott: „A mi iskoláink azok, ahol a politikák emberekké válnak.” Jill Bidennek idén volt néhány nagy horderejű felszólalása ezen kívül is. Legutóbb a spanyolajkú közösségre mondta azt, hogy „egyedülálló, mint a reggeli taco.” Az Amerikai Tanárok Szövetsége (AFT), sok más tanári szakszervezethez hasonlóan, jelentős adományokkal támogatja a Demokrata Pártot. A szervezet a kritikai fajelmélettel és a radikális nemi ideológiával való indoktrinálást erőlteti a diákok körében. Sok szülő az országban egyre hangosabban kritizálja ezen erőfeszítéseiket.Vezető nélkül maradtak a „Hableányok”

Hat év után távozik a Mermaids (Hableányok) nevű brit transzaktivista csoport vezérigazgatója. Susie Green azért kényszerült lemondásra, mert a szervezetről és annak tagjairól egyre több botrány látott napvilágot. A Mermaids évek óta erőlteti a nemi ideológiát a gyermekekre, támadja a „homoszexuális jogokat” védő csoportokat, tagjaik pedofilok által szervezett rendezvényen szólalnak fel és orvosilag teljesen megalapozatlan tanácsokat adnak nemi identitáshoz kapcsolódó, problémákkal küzdő kiskorúaknak. A Mermaids két közelmúltbeli botrányáról Bolond lyukból hírszemlénkben mi is beszámoltunk. Egyfelől november elején a transzaktivista csoportot homofóbiával vádolták meg, amiért megpróbálta megfosztani a „homoszexuálisok jogait” védő LGB Alliance szervezetet jótékonysági státuszától. Másfelől kiderült, hogy a Mermaids egyik elnökségi tagja egy pedofil bűnöző által rendezett eseményen szólalt fel, ahol a pedofília legalizálását „vitatták meg”: Dr. Jacob Breslow egy gyermek szexuális zaklatását a cipőre maszturbáláshoz hasonlította. A távozó Green maga is a viták középpontjába került, mert fiatalon átműttette a fiát, hogy lánynak tűnjön. 2009-ben Green tizenhatodik születésnapi ajándékként Thaiföldre vitte biológiai fiúgyermekét, Jackie-t, hogy nemi átalakító műtétet végeztessen rajta.

 

Bukott a Disney új woke rajzfilmje

A vártnál sokkal rosszabbul teljesített a Disney új animációs filmje, a „Furcsa Világ” (Strange World). A stúdió úgy számolt, hogy a hálaadással egybekötött ötnapos hétvégén a film 30-40 millió dollárt hozhat, ehhez képest azonban mindössze 18,6 millió dollár folyt be a jegyeladásokból. Az alkotás szinte biztosan veszteséges lesz, ugyanis a Furcsa Világ elkészítése 180 millió dollárba került a stúdiónak. A film maga egy környezetvédelemmel foglalkozó animációs kalandfilm. Don Hall és Qui Nguyen társrendezők egy interjúban elmagyarázták, miért helyeztek nyíltan környezetvédelmi üzenetet a film cselekményébe. „A környezet olyan dolog, amire minden nap gondolunk” – mondta Nguyen a Yahoo Entertainmentnek. A Furcsa Világ a Disney első homoszexuális tinédzser karakterét is bemutatja az animációs játékfilmben: a Clade család fiát, Ethant, akinek a hangját a nyíltan homoszexuális komikus és színész, Jaboukie Young-White adja. A korábbi vezérigazgató, Bob Chapek alatt a Disney megfogadta, hogy a radikális LMBTQ-aktivizmusnak szenteli magát. A stúdió transznemű és nemi szempontból „nem bináris” karaktereket vezetett be a gyerekeknek szóló szórakoztató műsoraiba, köztük egy transz „férfit”, aki menstruál a Disney+ Baymax sorozatában.

 

Klímavédelem helyett olajexport

Újabb önellentmondásos akciót hajtott végre a Biden-kormányzat. A demokrata vezető adminisztrációja ugyanis jóváhagyta az USA legnagyobb olajexport-termináljának megépítésére vonatkozó terveket. Ennek köszönhetően napi kétmillió hordóval növekedne az amerikai olajexport-kapacitás. Tette mindezt egy nappal azután, hogy Egyiptomban befejeződött az ENSZ éves klímakonferenciája. Biden próbálta csendben letudni a jóváhagyást, azonban az Earthworks nevű környezetvédelmi szervezet kiszúrta a Sea Port Oil Terminal bejelentését, és nyilvánosságra hozta a döntést. A szervezet emlékeztette Bident, hogy nem lehet az éghajlatváltozás elleni küzdelem önjelölt vezetője, ha közben a fosszilis energiahordozók exportjában teszi érdekelté a gazdaságot. Biden lépése azért is képmutatás, mert a Fehér Ház az ENSZ klímakonferenciája előtt azt nyilatkozta: „Biden elnök megújította az Egyesült Államok vezető szerepét az éghajlatváltozás elleni küzdelemben”. Júliusban a Tengerészeti Hivatal 890 oldalas hatástanulmánya szerint a Sea Port Oil Terminalban feldolgozott olaj évi 233 millió tonna szén-dioxidnak megfelelő üvegházhatású gázkibocsátást okozna. Ez a 2020-as teljes amerikai kibocsátás mintegy 4 százalékát jelenti.

 

Már Robin is homoszexuális

Sajnálatos módon újabb képregény karakter „előbújásáról” kell beszámolnunk. Ezúttal Batman segítőjéről, Robinról derült ki, hogy a saját neméhez vonzódik. Tim Drake karaktere még 2021 augusztusában hívta el randira barátját, Bernard Dowdot. A hősről szóló képregény címlaptervén már a kettőjük közötti csók látható, amit kitörő örömmel fogadott az LMBTQ-közösség. Úgy néz ki, senki sem menekül az „előbújás” elől.A hálaadás igazából gyásznap

Progresszív csoportok és véleményvezérek elítélik a hálaadás megünneplésének gondolatát is. Ehelyett arra buzdítják követőiket, hogy az ünnepet „az őslakosok gyásznapjaként” ismerjék el. A baloldali aktivisták szerint fontos lenne elismerni az amerikai őslakosok által elszenvedett sérelmeket. „Kiállunk minden őslakos nép mellett ezen a gyásznapon” – jelentette ki a szélsőbaloldali klímavédelmi csoport, a Sunrise Movement. Qasim Rashid, a Demokrata Párt aktivistája úgy fogalmazott: „A mai hálaadás során gondolkodjunk el és cselekedjünk is, hogy megállítsuk az amerikai őslakos népek folyamatos népirtását.” Egyes csoportok, mint például a connecticuti ACLU emlékeztették tagjaikat, hogy valószínűleg olyan földön élnek, amely egykor az indián törzseké volt.

 

Faji egyenlőtlenség miatt elbocsátva


Nem újították meg a San Franciscó-i választási igazgató kinevezését, mert foglalkoztatása ellenkezik a választási bizottság „faji egyenlőségi tervével”. John Arntz magyarán nem azért lett menesztve, mert rosszul dolgozott volna, hanem azért, mert fehér ember. A testület úgy döntött, hogy egy fejvadász céget bíz meg Arntz utódjának megtalálására. John Arntz két évtizede töltötte be a tisztséget, menesztésének oka teljesen meglepte. Chris Jerdonek bizottsági elnök e-mailben írt magyarázatot a pórul járt elbocsátottnak: „A döntésünk nem az Ön teljesítményéről szólt, hanem arról, hogy húsz év után lépéseket akartunk tenni a város faji egyenlőségi terve érdekében, és lehetőséget akartunk adni az embereknek, hogy megpályázzanak egy vezetői pozíciót.” A kirúgott igazgató osztályának mind a tizenkét vezetője a döntés előtt levélben kérte a bizottságot, hogy hosszabbítsák meg szerződését. „Ez demoralizáló és megalázó John és a hivatal munkatársai számára” – mondta az egyik osztályvezető.