Hűséges olvasóink jól tudhatják már, hogy a sokszínűség fontosabb a szakértelemnél. Az egyik angol rendőrőrs emiatt elutasította egy férfi jelentkezését. Mindössze két okból bukott meg: fehér és férfi mivolta miatt.

Norvégiában is egymásnak estek a transzneműek és a leszbikusok. Most egy leszbikus filmrendező akár börtönöt is kaphat azért, mert kijelentette, hogy szerinte a férfiak nem lehetnek leszbikusok.

Rendszeresen látnak napvilágot hírek arról, hogy miként próbálják meg a gyerekeket „átalakítani” az Egyesült Államokban. Maine államban egy újabb ilyen eset került nyilvánosságra, és természetesen a szülők itt sem tudtak semmiről.

Biden volt nembináris helyettes-államtitkárának múltjából újabb botrányos hír került elő. Sam Brinton ugyanis egy olyan iskolai programon dolgozott, amely a gyermekek szülők előtti titkolózását akarta bevezetni.

E heti PC-szemlénkben olvashatnak még a hitéért bebörtönzött tanárról, az LMBTQ+ filmcsokorról, a lányokat verő transznemű diákról és egy újabb botrányos drag showról.

Rajta hát!


Nem vesznek fel fehéreket rendőrnek

A West Yorkshire-i rendőrség potenciális újoncait azért utasítják el, mert nem nők vagy etnikai kisebbségekhez tartozók - állította az egyik városi tanácsos. Mark Thompson azt követően szólalt fel, hogy egy fehér férfi jelentkezését szándékosan szabotálták a rendvédelmi szervek. Thompson tanácsos felolvasott egy e-mailt, amelyet a jelentkező kapott: „A West Yorkshire-i rendőrségen jelenleg alulreprezentáltak a nők és az etnikai kisebbségi háttérrel rendelkezők. A 2010-es egyenlőségi törvénynek megfelelően az alulreprezentált csoportokhoz tartozóknak lehetőséget biztosítunk arra, hogy bármikor jelentkezzenek.” A város polgármestere megvédte a rendőrség toborzási gyakorlatát, és büszke volt arra, hogy a hatóság ennyire komolyan veszi a sokszínűség elvét.

 

Börtönt kapott a keresztény tanár a „hibás” névmás használatáért

Egy keresztény tanárt börtönbe zártak, amiért nem volt nem volt hajlandó nemileg semleges névmást használni. Enoch Burke-öt még szeptemberben börtönözték be, miután nem állt szándékában eleget tenni a bírósági felszólításnak, miszerint távol kell maradnia az írországi Westmeath megyében található Wilson's Hospital iskolától, ahol dolgozik. Az intézmény augusztusban szólította fel, hogy ne jöjjön az épület közelébe, valamint fizetését is felfüggesztették, mert nem szólított „ők” névmással egy transznemű diákot. A felszólítás ellenére a tanár továbbra is bement munkahelyére, ami a letartóztatásához vezetett. Burke december 13-án a dublini Mountjoy börtönből videókapcsolaton keresztül kérte a bírót, hogy engedjék ki az ünnepi időszakra. „Vallási meggyőződésem miatt vagyok börtönben” - mondta a bíróságnak. A bíró azonban megtagadta Burke úr szabadon bocsátását, mivel nem volt hajlandó eleget tenni a bírósági végzésnek. A bíró felajánlotta neki, hogy amennyiben bocsánatot kér tettéért, úgy elmehet. Burke ezt azonban elutasította, mondván, ezzel megtagadná az Isten iránti kötelességét és alapvető keresztény meggyőződését.

 

Karácsonyi LMBTQ+ filmválogatás

A PinkNews hírportál összegyűjtött tíz olyan karácsonyi filmet, amelyek az LMBTQ-közösséghez tartozó emberekről szólnak. Mint fogalmaznak: „A karácsony eredendően homoszexuális, csak mostanáig tartott, amíg Hollywood felzárkózott.” Kifejezték sajnálkozásukat, hogy az LMBTQ-emberek évtizedek óta vágynak saját karácsonyi filmekre, de mára szerencsére már ez is megvalósult. Leszögezik ugyanakkor, hogy ez „nem jelenti azt, hogy minden tökéletes”. „Még mindig érezhető a sokszínűség hiánya a kínálatban, és az LMBTQ+ karácsonyi filmek nagy része fehér, középosztálybeli családokról szól. Remélhetőleg jövőre a Mikulás több olyan filmet hoz, amely a queer életet a maga teljes pompájában és összetettségében mutatja be, beleértve több színesbőrű és transznemű embert is” - fogalmaz a PinkNews.

 

Börtön járhat, ha valaki szerint a férfiak nem lehetnek leszbikusok


Egy norvégiai nőre akár három év börtönbüntetés is várhat gyűlöletbeszéd miatt, miután azt mondta, hogy egy férfi nem válhat leszbikussá. Tonje Gjevjon leszbikus filmrendezőt és színésznőt november 17-én értesítették arról, hogy vizsgálat folyik ellene, amiért a Facebookon Christine Jentoft norvég aktivista ellen szólalt fel. Jentoft egy transznemű nő, aki gyakran hivatkozik magára leszbikus anyaként. Gjevjon inkriminált bejegyzésben ez állt: „Ugyanolyan lehetetlen, hogy egy férfi leszbikus legyen, mint az, hogy egy férfi teherbe essen. A férfiak szexuális fétisüktől függetlenül férfiak.” Gjevjon azt állítja, hogy szándékosan tette közzé Facebook posztját, hogy felhívja a figyelmet a norvég gyűlöletbeszéd törvény ellentmondásaira. Az országban 2020-ban módosították a jogszabályt, amely a gyűlöletbeszédtől védett kategóriák közé sorolta a „nemi identitást és a nemi önkifejezést”.Transznemű diákot vádoltak meg lányok bántalmazásával

Vádat emeltek egy transznemű középiskolás diák ellen, aki állítólag két diáklányt bántalmazott egy oklahomai középiskola lányvécéjében. Az incidens a vád szerint október 26-án történt az Oklahoma Citytől északra fekvő Edmond Memorial High Schoolban. Mikor a rendőrség a helyszínre ért, az egyik lányt a nővérszobában találták meg, arcát és fejét sérülések, zúzódások borították. A transznemű diák, aki egy biológiai férfi, állítólag odalépett az egyik lányhoz a mosdóban, miközben az a barátaival beszélgetett. Megpróbált vele szóba elegyedni, de a lány nem vett tudomást róla. A férfi ezután dühös lett, és ökölbe szorított kézzel közeledett a lányhoz, majd megkérdezte, hogy „akar-e verekedni”. Ezután arcon ütötte, meghúzta a haját, és a földre kényszerítette, végül arcba rúgta. Az egyik lány megpróbálta megállítani a támadót, mire a férfi kétszer arcon ütötte. A jelentés szerint a második bántalmazottnak agyrázkódása is lehet. A rendőrségnek a transznemű diák azt mondta, hogy csupán vissza akarta fizetni azoknak a ruháknak az árát, amiket ellopott tőlük. A lányokat ért sérülések és a szemtanúk beszámolói azonban ellenkeznek a fiú állításaival. Oklahoma az év elején fogadta el azt a törvényt, amely előírja, hogy a diákok a biológiai nemüknek megfelelő mosdót használják, így nem világos, hogy a transznemű diák miért volt egyáltalán a lányok helyiségében.