Hűséges olvasóink jól tudhatják már, hogy a progresszívek szerint úgy üdvös, ha a gyerekek nemi identitása terén a tanárok döntése az elsődleges. Egy kutatás kiderítette, hogy több pedagógusi szaklap igyekszik ezt a normát általánossá tenni, mely a szülők jogos felháborodását váltja ki szerte az Egyesült Államokban.

Az M&M’s csokidrazsé a női emancipáció élharcosa lett. Tette ezt úgy, hogy új termékében valamennyi cukorkát nőalakkal fogják ábrázolni. Egészen biztos, hogy ez a lépés évtizedekkel előmozdítja a női jogokat!

Norvégiában államilag kutatják, hogy vajon mennyivel járult hozzá országuk a világ elfehéredéséhez. A kutatómunka során az is kiderült, hogy még az épületeken használt festék is a fehér felsőbbrendűség jele lehet.

Szociológiaórán már nem csak a társadalom összetételről tanulhatunk. Egy amerikai professzor ugyanis arra adott tanácsot kurzusán a hallgatóknak, hogy hogyan lehetnek biszexuálisok.

E heti PC-szemlénkben olvashatnak még a kerülendő kifejezésekről, a női öltözőt használó férfiról, a londoni Bangladesről, valamint a woke orvosi egyetemekről.

 

Rajta hát!


Szülők helyett döntsenek a tanárok?

Az  Atlantic oldalán jelent meg Conor Friedersdorf véleménycikke, melyben a tanárok és a szülők közti konfliktusokról ír. Friedersdorf írásában a gyermekek nemi identitása körüli vitákat elemzi, és több esetet is megemlít, ahol a szülők és a tanárok a gyermekek nemi hovatartozása miatt kerültek egymással szembe. Mint írja: „Sok pedagógus úgy véli, hogy az ő megítéléseiknek ezekben a kérdésekben felül kell múlniuk a szülők véleményét, ha egyáltalán konzultálnak a szülőkkel a gyermekeikről.” A szerző rámutat a Young Children 2019-es esettanulmányában leírtakra. Ebben az áll, hogy a pedagógusok kötelesek lehetnek felülbírálni a szülőket egy olyan alapvető kérdésben, mint a gyermek neme. Friedersdorf szerint ezzel egy olyan szakmai normát hirdettek meg, amelyet egyes államok demokratikusan megválasztott vezetői elutasítottak. Megdöbbentőnek tartja, hogy több óvodapedagógusi szaklap etikai szakértői azt javasolják, hogy az óvodapedagógusnak el kell utasítania a szülők egyértelmű kérését. Ráadásul a szakértők arra buzdítják a tanárokat, hogy megalkuvást nem ismerve ragaszkodjanak saját döntésükhöz, és bírálják felül a szülőket.

 

Vigyázz, mit mondasz!

A USA Today oldalán jelent meg egy cikk, mely arra hívja fel az olvasók figyelmét, hogy vigyázzanak, mikor és kinek mondják azt, hogy „Aloha”, kinek köszönnek úgy, hogy „Hola”, vagy úgy, hogy  „Shalom”. Ugyanis az, hogy ismerünk ilyen kifejezéseket, még nem jelenti azt, hogy használhatjuk is őket. Mint írják, az „Aloha” nem csak elköszönést jelent, hanem van egy mélyebb jelentése is: „Bizonyos szavak használata műveltséget, tudást és előrelátást igényel, hogy megértsd, mikor kell - vagy nem kell - használnod”. Arra is vigyázni kell, ha ezeket a kifejezéseket a figyelmeztetés ellenére mégis kiejtenénk a szánkon, hogy ne vigyünk bele akcentust. A cikk végén tanácsokat is kapunk, hogy mikor használjunk idegen eredetű kifejezéseket.

 

Ismét férfi ment a női öltözőbe

Egy kaliforniai tinédzser sírva számolt be a San Diego külvárosában működő városi tanácsnak arról, hogy mekkora traumát okozott neki, hogy egy meztelen férfit, vagyis „transznemű nőt” látott a női öltözőben. A 17 éves Rebecca Philips elmondta, hogy a múlt hónapban úszás után ment átöltözni, mikor is egy ádámkosztümös férfit talált ott. „Azonnal visszamentem a zuhanyzóba, rémülten, és elbújtam a függönynek csúfolt valami mögé, amíg a férfi el nem tűnt” - mesélte a lány a tanácsnak. Philips szerint meg kellene változtatni azt a politikát, amely szerint a transz nőknek engedélyezik a női öltözőkben való tartózkodást - hozzátéve, hogy különösen aggódik amiatt, hogy az 5 éves húga ugyanennek a látványnak lehet kitéve. Philips elmondta, hogy az intézmény munkatársai megdorgálták, azt mondták neki, hogy a transz nőnek minden joga megvan ahhoz, hogy a női öltözőben tartózkodjon. A női létesítményeket Kaliforniában mostantól bárki használhatja, mivel az állami törvények szerint az embereknek lehetővé kell tenni, hogy a nemi identitásuknak megfelelő helyiségeket használhassák.

 

Girl power az M&M-ben

A Mars egy új csomagot dobott piacra, amelyen kizárólag női M&M’s figurák szerepelnek, hogy ezzel is tisztelegjenek a nők előtt. Az új, limitált kiadású termék csak zöld, barna és lila cukorkákat tartalmaz majd, és mindegyik szemet női kabalafigurák személyesítik meg. Mindhármat fejjel lefelé ábrázolják, hogy a csomagolás szerint a „status quo-t megfordító” nőket ábrázolják. Ez a lila M&M’s karakter debütálása, amelyet a cukorkák csomagolásán „szóvivőcukorka” néven emlegetnek. „A nők szerte a világon megváltoztatják, hogy hogyan definiáljuk a sikert és a boldogságot, miközben kihívást jelentenek a status quo (férfiuralom – a szerk.) ellen, ezért nagyon örülünk, hogy elismerhetjük és ünnepelhetjük őket - és ki más segíthetne jobban ebben a küldetésben, mint a saját energikus szóvivőink, Zöld, Barna és Lila?” - mondta Gabrielle Wesley, a Mars North America marketingigazgatója.

 

Egy kis Banglades Londonban

A Kelet-Londonban található Shadwell negyedről írt a MyLondon, ahol túlnyomó többségben bangladesiek laknak. „Az a legjobb dolog Shadwellben, hogy olyan emberekkel élsz együtt, mint amilyen te vagy” - mondta egy helybéli, aki több mint 20 éve él és kereskedik a környéken. A londoni bangladesi közösség központja Tower Hamlets kerületben található, ahol az emberek több mint 40 százaléka származik a dél-ázsiai országból, de Shadwell Northban ez az arány már 54,7 százalék. A 45 éves Iman Sarwar is ott él, és látta, ahogy a terület az évek során növekedett és változott. Iman a MyLondonnak elmondta: „Korábban is jó volt itt élni, és most is az, de a dolgok megváltoztak. Régebben kevesebb ember élt itt, és nem volt olyan zsúfolt. Akkor csendesebb és tisztább volt a környék, de ezek a dolgok is megváltoztak". Hozzátette: „Mindenki ide akar jönni, mert itt bangladesiek élnek. Akik az Egyesült Királyságba jönnek, nem akarnak Manchesterbe vagy Barkingba menni - azért akarnak ide jönni, mert a közösség itt épült ki.” A helyi imám, a 27 éves Ibrahim Ali az Ashaadibi Központból elmondta, hogy a gyülekezet nagyrészt bangladesi, de szomáliai és arab muszlimok is járnak oda imádkozni. Az eset rávilágít a kontrollálatlan bevándorlás veszélyeire, és arra, hogy egy országon belül párhuzamos társadalmak alakulhatnak ki.


 

Tarol a woke az orvosi egyetemeken