Hűséges olvasóink jól tudhatják már, hogy a nemváltás liberalizációja egy jó ideje Európában is utat tört magának. Legutóbb a spanyol baloldal döntött úgy, hogy akár 12 éves kortól is lehetőség lesz lányból-fiúvá, fiúból-lánnyá válni.

A republikánusok minden eszközzel küzdenek a genderőrület ellen, de a demokraták rendszerint keresztbe tesznek nekik. Most Kansas szenátorai akartak megálljt parancsolni a transzneműség liberalizációjának, de az állam demokrata kormányzója ezt várhatóan nem fogja jóváhagyni.

Újabb orvosi „szakvélemény” jelent meg arról, hogy milyen korán lehet a nemváltás lehetőségét megteremteni. Egy endokrinológus szerint amint a gyermek beszélni tud, már azt is eldöntheti, hogy fiú-e vagy lány.

Kaliforniában továbbra is első a gender és csak második a józan ész. Legutóbb egy ügyészt azért függesztettek fel, mert rossz névmást használt egy transznemű gyermekmolesztálóval szemben.

E heti PC-szemlénkben olvashatnak még a brit terrorellenes törvény problémáiról, egy félrekezelt transzneműről, a kötelező sokszínűségi nyilatkozatról, valamint Seattle veszélyes utcáiról.

Rajta hát!Újabb európai országban engedélyezték a kiskorúak nemváltását

Spanyolország baloldali-liberális parlamentje elfogadta a transzneműekről szóló törvényt, amely lehetővé teszi, hogy már 12 éves gyerekek is jogilag megváltoztathassák a nemüket. A vitatott „transz törvény” jóváhagyásával Spanyolország lett a tizedik európai ország - hat másik EU tagállam mellett -, amely törvényileg is lehetővé tette a nemi önrendelkezést. A most elfogadott spanyol jogszabály kimondja, hogy a 14 és 16 év közötti kiskorúak legálisan megváltoztathatják nemüket az anyakönyvben szüleik vagy törvényes gyámjuk kíséretében, míg a 12 és 14 év közöttieknek bírósági engedélyre van szükségük. A 16 évnél idősebb kiskorúaknak már nem kell olyan orvosi vagy pszichológiai jelentéseket bemutatniuk, amelyek bizonyítják a nemi diszfóriát. A spanyol jobb-közép megígérte, hogy hatalomra kerülésük esetén hatályon kívül helyezik ezt az új jogszabályt.

 

Kansas a normalitás oldalán

A kansasi szenátus elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely jogi értelemben a „nő” fogalmát biológiai nőként határozza meg - írja a Washington Examiner. A törvényjavaslatot 26-10 arányban fogadta el az állami szenátus, a várakozásoknak megfelelően egyetlen demokrata szenátor sem támogatta. A rendelkezés jövőbeli sorsa viszont kérdéses, mivel Kansas demokrata kormányzója várhatóan megvétózza majd. Renee Erickson, republikánus állami szenátor elmondta: a törvény célja, hogy tisztázza a nő fogalmának meghatározását az állami joghatóság alá tartozó egynemű létesítmények számára. A törvényjavaslatot várhatóan megvétózza Laura Kelly demokrata kormányzó, aki korábban már visszadobott hasonló jogszabályokat.

 

Ha tud beszélni a gyerek, akkor azt is tudja, hogy transznemű-e

A kaliforniai Children’s Hospital of Orange County (CHOC) endokrinológiai részlegének vezetője a kórház honlapján 2017-ben közzétett videójában azt mondta, hogy a gyerekek már nagyon fiatal koruktól kezdve tudhatják, hogy transzneműek. Sőt, egyes esetekben a gyerekek már akkor tudatják ezt szüleikkel, amint megtanulnak beszélni. A videóban Dr. Mark Daniels gyermekendokrinológus bejelentette, hogy ő felügyeli a kórház új nemi, pubertás- és nemi fejlődési programját, és azt mondta: „...a nemet valójában nem az határozza meg, hogy hogyan nézel ki, vagy hogy hogyan néz ki a tested. Hanem az, hogy ki vagy belül”. A klinika e meghatározás alapján végez kísérleti nemváltoztatásokat fiatalokon. Daniels azt tanácsolta azoknak a szülőknek, akik észreveszik, hogy gyermekük „nem követi a tipikus nemi sztereotípiákat”, hogy forduljanak orvoshoz, hangsúlyozva, hogy nem az a cél, hogy megpróbálják megváltoztatni a gyermeket, hanem az, hogy támogatást nyújtsanak. „Azt akarjuk, hogy a gyerekek és a serdülők valóban jól érezzék magukat, hogy kifejezzék, akinek érzik magukat, nem pedig azt, amilyennek a világ szerint lenniük kellene” - mondta Daniels.


 

Tiltólistán a Gyűrűk Ura és az 1984

Douglas Murray író lesújtó kritikát tett közzé a brit kormány terrorizmusellenes Prevent programjáról, amelyben arra a megállapításra jutottak, hogy az olyan szerzők, mint George Orwell, J.R.R. Tolkien és C. S. Lewis radikalizálhatják az olvasókat. Murray rovatában leírta, hogy a brit Prevent program a terrorizmus elleni küzdelem támogatására jött létre, de fokozatosan átcsúszott abba, hogy csak az iszlám szélsőségeseket és a „szélsőjobboldali” ideológiákat kriminalizálja. Ezt az állítását azzal támasztotta alá, hogy a Prevent létrehozásánál olyan aktivista csoportokkal konzultáltak, mint a Hope not Hate, amely szerint a Brexitre igennel szavazó és az illegális bevándorlást ellenző emberek szélsőjobboldaliak. Megjegyezte továbbá, hogy a Prevent „kutatási információs és kommunikációs egysége” (RICU) több regényt is gyanúsnak ítélt meg. Lényegében, ha valaki az 1984-et vagy Lewis, Tolkien, Aldous Huxley vagy Joseph Conrad műveit olvassa, akkor feltételezhető, hogy szélsőjobboldali terrorista. Murray saját könyve is szerepelt a listán. A Prevent programot 2019-ben hozták létre, és évente felülvizsgálják. A jelenlegi felülvizsgálatot William Shawcross író végzi. Murray megjegyzi, hogy Shawcross jelentésében alig tesz említést a baloldali ideológiákról.

 

Megbánta, hogy nemet váltott

Egy ontarioi nő, akinek eltávolították a melleit és a méhét, hogy férfivá változtassák, beperli az orvosokat és az egészségügyi szakembereket, amiért mentális egészségügyi válsága idején nem vették figyelembe más kezelések lehetőségét. A 34 éves Michelle Zacchigna nyolc egészségügyi szakembert, köztük orvosokat, pszichológusokat, egy pszichoterapeutát és egy tanácsadót nevezett meg az Ottawában benyújtott keresetében. „Michelle kifejezett vágyát, hogy transzneművé váljon, soha nem kérdőjelezték meg, és ezt más, súlyos mentális egészségügyi problémái kizárásával kezelték, elzárva őt az alternatív kezelési lehetőségektől” - áll a keresetlevélben. A kereset szerint az alperesek „megengedték Michelle-nek, hogy transzneműként saját magát diagnosztizálja, és saját maga válassza ki a kezelését anélkül, hogy differenciáldiagnózist állítottak volna fel, vagy alternatív kezeléseket javasoltak volna”. A beperelt egészségügyi dolgozók közül négyen bejelentették, hogy védekezni kívánnak a vádakkal szemben. Zacchigna esetében voltak jelek arra, hogy inkább pszichés gondja lehet, minthogy transznemű. Tizenegy éves korára már önkárosító magatartást tanúsított, 20 éves korában pedig megpróbált öngyilkosságot elkövetni.Vallj színt: mennyire vagy sokszínű?

A Pennsylvaniai Egyetem Perelman Orvosi Iskolája arra kényszeríti az összes tanárjelöltet, hogy írjon egy „sokszínűségi nyilatkozatot”, amelyből kiderül, hogy mennyire elkötelezettek a politikai ideológia iránt. Az orvosi iskola néhány irányadó kérdést javasol szem előtt tartani az egyoldalas válasz megírásakor: „Mit jelent Önnek a sokszínűség, és miért fontos ez?” vagy „Segít-e a sokszínűséggel kapcsolatos elkötelezettsége a diákoknak felkészülni a globális társadalomban való karrierre?” - olvasható a jelentkezési útmutatóban. „Ha úgy érzi, hogy esetleg nincs sok írnivalója ehhez az egyoldalas dokumentumhoz, szánjon egy percet arra, hogy elgondolkodjon a sokszínűségről, ahogyan az a kutatási témájához, az oktatásához és a szolgálati munkájához kapcsolódik” - javasolja az útmutató. A Do No Harm (DNH) orvosi érdekvédelmi csoport sajtóközleménye kifejtette, hogy a nyilatkozat rossz hatással lesz az orvosképzésre. „Vagy úgy kell tenniük, mintha hinnének ezekben a politikai eszmékben, vagy aktívan támogatniuk kell őket, ami kevésbé teszi őket alkalmassá arra, hogy ténylegesen tanítsanak az orvosi egyetemen” - áll a szervezet közleményében.

 

A gyermekmolesztáló helyett az ügyészt büntetik

Shea Sanna Los Angeles-i ügyészt felfüggesztette a szélsőbaloldali George Gascon kerületi főügyész, amiért régi nevén szólította és egyben rossz nemi névmást használt a 26 éves Hannah Tubbsra, aki biológiai férfi, de transzneműnek vallja magát. Sanna azért emelt vádat Tubbs ellen, mert 2014-ben egy 10 éves kislányt a torkánál fogva megragadott és szexuálisan bántalmazott egy étterem mosdófülkéjében. Az ügyész bizonyítékokat szerzett arra, hogy az elkövető megpróbálta felhasználni a nemi identitása megváltoztatását az igazságszolgáltatás kijátszására. Egyes információk szerint ezzel Sanna sokakat kellemetlen helyzetbe hozott Gascon irodájában, ami miatt felfüggesztették. Tubbs azt követően kezdte magát transzneműként azonosítani és más nevet használni, hogy DNS-bizonyíték révén kapcsolatba került a gyermekmolesztálási üggyel; 2022 januárjában két évre ítélték és fiatalkorúak részére fenntartott börtönébe vitték. Tették ezt annak ellenére, hogy a tárgyalás idejére Tubbs már felnőtt volt, de Gascon ragaszkodott a fiatalkorúak börtönéhez. A magát nőnek valló elkövetőnek büntetett előélete van Kaliforniában és Idahóban is - számol be a Fox. Mindemellett Tubbst nemrég azzal vádolták, hogy 2019-ben halálra vert egy férfit egy kővel Kern megyében.

 

Drogosok közt mennek haza a gyerekek