Alapjogokért Központ

Kereszténység

Kereszténység

Szikra Levente

Demokrata, 2019. augusztus 16.

A vallás, illetve a hit kérdése jó ideje hatalmas vitákat vált ki az emberek között. E vita jellege azonban az évszázadok során jelentősen átalakult. Egészen a felvilágosodásig alapvetően arról folyt a diskurzus (sokszor bizony sajnos nem békésen), hogy ki milyen vallású, miben hisz.

Pócza István

Hetek, 2019. március 22.

Már a pártcsalád születése óta jelen van egy versengés a kereszténydemokrata és a néppárti jelleg között. Ezek félreértelmezése és egymással szembeni alkalmazása mai napig kihat, szinte szétfeszítve a Néppártot egy olyan időszakban, amelyben annak nem öndefiníciós kérdésekkel, hanem a soron következő nagy megmérettetéssel, az európai parlamenti választásokkal kellene foglalkoznia.

 

Törcsi Péter

Demokrata, 2018. november 16.

Viszont ha Weber és a nyugati EPP-tagpártok […] esetleg a saját konzervatív-kereszténydemokrata választóiknak is meg szeretnének felelni, akkor a lózungon túl akár csinálhatnának most már egyszer tényleg kereszténydemokrata politikát Európában.

Szánthó Miklós

Demokrata, 2018. december 14.

A „Most generáció” azonnalisága, az éntársadalmak önhittsége, a „valósítsd meg önmagad” alaptalan bátorsága a világ instant igényeink szerint történő megváltoztathatósága kapcsán nemcsak lehetetlenné teszi a természetes renddel való összhang megtalálását, de feleslegesnek – sőt, rossznak – tartja a várakozást is.