"Isten segítségével újjászületik a szabadság, és a néptől, a nép által, a népért való hatalom soha el nem tűnik a föld színéről." (Abraham Lincoln)

"Korunk szelleme a Demokrácia. Mindent a népért, és mindent általa. Semmit a népről a nép nélkül – Ez a Demokrácia." (Kossuth Lajos)

A kormánypártok visszaerősödését mérik az egymástól független, és kutatási módszertanában is eltérő közvélemény-kutatások.

Mind a Nézőpont Intézet, mind egyfajta kontra-kutatásként a Medián friss számai is azt jelzik, a Fidesz-KDNP pártszövetség lassú támogatásvesztése megállt, tél végére megfordult, majd a kormánypártok visszaerősödtek a 2022-es választásokon szerzett szavazatarányukra. Az adatokban a meglepetés ereje az, hogy szemben a politikai tudással, miszerint ciklusfelezőhöz közeledve beesik a kormánypártok támogatottsága, a magyar példa ennek ellenkezőjét mutatja. A trendforduló mögött mindkét kutatóintézet azt az okot látja, hogy a magyarok kevésbé borúlátók a háború és a szankciós politikák miatt.

Nem vitatva e megállapítást, az Alapjogokért Központ azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy a pesszimizmus fokozatos csökkenése és a kormánypártok visszaerősödése, valamint az ellenzék stagnálása és ezzel a tél végére bekövetkezett korrekció nem önmagától történt, hanem azt a magyar kormányzati politika, a kormányzati cselekvések okozzák.

Aki nem aludta át az elmúlt évet vagy éppen éveket, az pontosan tudhatja, felbolydult a világunk: korábban ismeretlen, meg nem tapasztalt vagy éppen elképzelhetetlen veszélyek és egymást követő krízisek sorozata tört az életünkre. Ez történt ez a 2008-as bankválság idején, ez történt a 2015-ös, és azóta is velünk lévő migrációs krízis során, ez az ismeretlen veszély jött szembe a Coviddal, és ezt a veszélysorozatot tetézte a háború, majd a rá adott, az életünket jelentősen megdrágító brüsszeli szankciós politikák.

A 2008-as pénzügyi válságot még nem a jobboldali politika kezelte idehaza, és az a történet jól ismert: gyurcsányi államcsőd, IMF-infúzióval kibekkelve. Az IMF-infúzióról azonban már a magyar jobboldal oldotta el hazánkat és állította pénzügyi értelemben újra a talpára.

A 2008-as bankválságot követően a többi veszély- és válságkezelés a magyar emberek felhatalmazása alapján már mind a kormányzó jobboldalra maradt. Így kerülhettük el a migrációs kataklizmát, a kevert társadalmak okozta mindennapi feszültségeket. Ez a józan cselekvőképesség segített túlélni a Covidot, és ennek köszönhető, hogy Magyarország - ahogyan azt az emberek elvárása is tükrözi -, nem sodródott bele fegyverszállításokkal az orosz-ukrán háborúba, és közben a rezsicsökkentés átlagfogyasztásig történő fenntartásával képes volt védelmet nyújtani a magyar embereknek a fékevesztett tigris módjára vágtató, elviselhetetlenné váló energiaárak emelkedésével szemben; ezen a nehezített pályán is maradt figyelem az idősekre a 13. havi nyugdíj előteremtésével, és 2023-tól a gyermeket nevelő édesanyák SZJA-mentessége is biztosított.

A rezsicsökkentés fenntartásán túl a jobboldali politika a háború kipattanása óta békepárti és azonnali tűzszünetet követel - emberéletet ugyanis képtelenség további fegyverszállításokkal menteni, ez az a kormányzat által leszúrt cölöp, ami mellől egy tapodtat sem tágít. Hogy a jobboldali politika nem enged a háborús uszításnak és a külső nyomásnak, annak egyszerre vannak történelmi, és a mindennapjaink felől értelmezhető okai.

A XIX. és a XX. század megtanított bennünket arra, legyenek szabadságharcaink bármily nemesek, nagyhatalmi alkuktól és megegyezésektől függenek, és a számunkra rossz kimenetelek szabadságharcaink idegen leverését eredményezik. A XX. század véres világháborúi pedig mélyen a magyarok eszébe vésték: mások háborúival nincs dolgunk, mert mások háborúiba történő bevonodásunk csak azt hozza magával, hogy felperzselt földdé, romhalmazzá és egy nagy sírhalommá válik Magyarország. Ennek kockázatát és a férfinépesség megtizedelését pedig nincs magyar, aki őszintén és szívből kívánná. Innen érthető meg a magyar nemzeti érdek, a magyarok elvárása, és egyben a Fidesz-KDNP békepárti politikája.

A magyar jobboldal tehát egy korábban sosem látott veszélyeket hozó korban is úgy cselekszik, ahogyan azt a magyarok többsége elvárja egy felelős kormánytól: védelmet nyújt a szélsőséges, mesterségesen, rossz szankciókkal gerjesztett energetikai árhatásoktól, és ellentart annak, hogy Magyarországot belerángassák egy háborús konfliktusba.

Ezt a működési modellt úgy nevezik, hogy népuralom.

Állítsanak bármit is a Magyarországgal szemben ellenséges kormányzatok, NGO-k, politikusok, vagy a progresszív dollármédia beszélő fejei, a magyar jobboldal ízig-vérig demokratikusan cselekszik, és a saját népe, a magyarok érdekében, és a magyarok mindenkori többségének felhatalmazásával teszi ezt. Éppen ezért a Fidesz-KDNP támogatottsági adataiban nincs különösebb meglepetés annak, aki a liberális-progresszív mákony helyett a demokratikus népuralmat tartja előrébb valónak.

Mikor a hazai balliberális dollármédia okos szakértői a kormánypártok támogatottságán hüledeznek és az adatsorokat elemzik, mindig a hatalmas nagy titkot fürkészik. A legnagyobb titok azonban az, hogy nincs titok: a Fidesz-KDNP visszaerősödése mögött a magyar nemzeti érdek konok képviselete és a magyar emberek érdekében hozott kormányzati intézkedések állnak, nem pedig valami fondorlatos, boszorkánykonyhákban kifőzött manipulatív hókuszpókusz. Ez az ördöglakat olyan egyszerűen szétszerelhető, hogy egy átlag baloldali politikus, vagy zöldhasúval lefizetett propagandista is képes lenne rá - ha bármelyikben is lenne szellemi igénye a megfejtésre.

Az Alapjogokért Központ a nemzetközi folyamatokat figyelemmel kísérve természetesen pontosan érzékeli, hogy a magyar típusú népuralom Európa és a fejlett nyugati világ döntő részén egyszerűen kiment a divatból. A népuralmat liberális-progresszív elitautokráciák váltották.

Látható, ahogy a napokban Párizsban szétverik a nyugdíjkorhatár-emelés miatt tiltakozókat az utcán, mintha csak a legérettebb gyurcsányizmus budapesti tombolását látnánk a szemünk előtt. Pontosan tudható, hogy az Eduard Heger szlovák ügyvezető miniszterelnök által eldöntött Mig-29 vadászgép-flotta átadása mögött nem hogy stabil kormány, politikai többség, de társadalmi támogatottság sincsen, mi több, az egyértelmű népakarat ellenére szállítja le ezeket a fegyvereket Szlovákia a szomszédos Ukrajnának. Az is pontosan tudható, hogy sem a német, sem a francia közvélemény nem lelkes, és egyre kevésbé lelkes országaik fegyverszállítátásai miatt, és egyre csökken azok aránya is, akik az Egyesült Államokban támogatják, hogy az USA még inkább elkötelezze magát a háború mellett.

Tehát kijelenthető, hogy ezekben az országokban a politikai elitek, a kormányok a népeik elvárásaival szemben, az emberek elvárásait elárulva cselekszenek - és mégis ők a mintademokráciák, és ezek az országok azok, akik rendre kioktatják Magyarországot egy-egy demokratikus ejnye-bejnyével.

Magyarország azonban - szemben minden hazug váddal és aljaskodással -, az egyedüli olyan állam a nyugati világban, amely komolyan veszi a demokrácia régi, Kossuth-i parancsát: "Mindent a népért, és mindent általa".

Amíg a magyar nemzeti kormány, és mögötte a Fidesz-KDNP tartja magát a népfelség ősi demokratikus parancsához, és eközben a magyarországi baloldal továbbra is rajongással dicsőíti a brüsszeli szankciókat, valamint csillogó szemmel éljenzi a háborús fegyverszállításokat, addig a guruló dollárokkal bőségesen lefizetett baloldal és propagandistái továbbra sem számíthatnak trendfordulóra a pártok népszerűségi versenyében.