A hazánk elleni demokráciával és jogállamisággal kapcsolatos boszorkányüldözés egyre tovább gyűrűzik, immáron konkrét személyeket vonnak kérdőre, most Várhelyi Olivért érte támadás. 

Az EP ülésén szavazásra kerülő „A közös kül- és biztonságpolitika végrehajtása – 2022. évi éves jelentés” címet viselő jelentésben azzal a koholt váddal illetik az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosát, Várhelyi Olivért, hogy „szándékosan törekszik arra, hogy megkerülje és csorbítsa az EU-hoz csatlakozó országok demokratikus és jogállamisági reformjainak központi jelentőségét.” Az EP a jelentésben „sürgeti a Bizottságot, hogy kezdeményezzen független és pártatlan vizsgálatot annak megállapítására, hogy a szomszédságpolitikáért és a bővítésért felelős biztos által tanúsított magatartás és az általa támogatott politikák nem sértik-e a Bizottság tagjaira vonatkozó magatartási kódexet és a biztos Szerződésekből eredő kötelezettségeit”. 

Az EP célja egyértelmű: hitelteleníteni a magyar biztost és tevékenységét, ezzel lejáratva a és rossz színben feltüntetve a magyarokat. A hungarofóbia ezesetben is egyértelmű, az EP véleménye nem valós tényeken alapul. 

A hungarofób zaklatás és Várhelyi Olivér minden alapot nélkülöző támadásának további oka, hogy Várhelyi régóta, elkötelezetten és intenzíven támogatja a Balkán államainak Európai Uniós integrációját annak érdekében, hogy a Nyugat-Balkánon béke, stabilitás és prosperitás lehessen végre, az európai bővítés menetrendje ne szakadjon meg, és Brüsszel ne hitegesse évtizedeken át a csatlakozni kész országokat és népeket az európai bővítéssel.

Várhelyinek ez a törekvése azonban a kicsinyes és önző baloldali Európai Parlamenti képviselőknek nem tetszik, ezért Várhelyi Olivér hungarofób támadásával egyszerre kívánják diszkreditálni a kiváló munkát végző magyar szakembert és ellehetetleníteni a Nyugat-Balkán csatlakozását az Európai Unióhoz. Ezek a szélsőbaloldaliak ugyanazok, akik Magyarországot is rendszeresen alaptalan rágalmakkal támadják. Úgy tűnik, most Várhelyi Olivér került a célkeresztjükbe.

Az Alapjogokért Központ a józan ész nevében inkább arra sürgeti az EP-t, hogy az alaptalan vádaskodás és sárdobálás helyett a valóban fontos dolgokkal foglalkozzon. Söprögessen a maga háza táján és számolja fel az EP-ben ülő baloldali képviselők általi korrupciót, valamint igyekezzen megoldást találni a háború és az arra válaszul adott elhibázott szankciós politika okozta válsághelyzetre! A Bizottságot pedig arra szólítjuk fel, hogy ahelyett, hogy az EP folyamatos magyarellenes véleményével törődik, hallgassa meg a magyar emberek nemzeti konzultáción kifejezett szankciókat helytelenítő véleményét!