Az amerikai Médiakutató Központ (Media Research Center, MRC) által létrehozott szólásszabadság-párti ernyőszervezet, a Szövetség a Szólásszabadságért (Free Speech Alliance, FSA) örömmel jelenti be legújabb tagja, az Alapjogokért Központ csatlakozását. Az Alapjogokért Központ Magyarország vezető agytrösztjeként az ország nemzeti identitásának, szuverenitásának és zsidó-keresztény társadalmi hagyományainak megőrzését tűzte ki célul.

„Egyre több példa kerül napvilágra a techóriások cenzúrájáról az Egyesült Államokban és világszerte egyaránt. Immár tudjuk, hogy az amerikai kormány kényszert alkalmazott és összejátszott a közösségimédia-vállalatokkal a szabadságjogok cenzúrázására és eltiprására”, mondta L. Brent Bozell, a Médiakutató Központ alapító elnöke. „Büszkék vagyunk arra, hogy a Szövetség a Szólásszabadságért tagjai közé fogadta az Alapjogokért Központot. Alig várjuk a közös munkát a szólásszabadság védelmében világszerte”, tette hozzá.

Az FSA mára több mint 130 tagszervezetet számlál, melyből tizenhárom az Egyesült Államokon kívül működik. Mivel a világ minden táján számos kiemelkedő szervezet ütközik cenzúrába, a techóriások elleni küzdelem globális ügy.

„Ahogy nyugati civilizációt fokozódó nyomás alá helyezi a globalizált, posztmodern baloldal, elengedhetetlen, hogy minden jóakaratú jobboldali férfi és nő egyesítse erőit a támadással szemben. Ha a baloldal cenzúrázásra irányuló erőfeszítései sikert aratnak, a józan ész valamennyi hangja kiszorulhat az eszmék piacteréről, beleértve olyan létfontosságú területeket is, mint a gyermekek genderideológiától való megóvása, valamint az illegális és ellenőrizetlen migrációt kordában tartó határvédelem. Mindnyájunkat egyesít a szabadságért és a békéért folytatott harc. Büszkén állunk az MRC oldalán ebben a korszakos küzdelemben”, mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója.

Dan Schneider, az MRC szólásszabadságért felelős alelnöke hozzátette: „Bizonyítékot találtunk arra, hogy a Biden-adminisztráció külföldi szervezetekkel összejátszva terjeszti ki cenzúráját a világ minden sarkába. Ehhez a küzdelemhez mindenkinek csatlakoznia kell, aki értékeli a szabadságot. Az Alapjogokért Központ Európában már bizonyította vezető szerepét és értékes tagja lesz a Szövetségnek.”

Az FSA örömmel üdvözli az Alapjogokért Központot tagjai között és várja a partnerséget a globális cenzúra felszámolásáért folytatott küzdelemben.

A Médiakutató Központ által létrehozott Szövetség a Szólásszabadságért a szólásszabadság védelmezőinek koalíciója. Az ernyőszervezet több mint 130 amerikai és nemzetközi tagja világszerte vállvetve küzd a techóriások cenzúrája ellen.

További információkért kérjük, keresse fel a Szövetség a Szólásszabadságért honlapját: fsa.org/freespeechalliance.