Hűséges olvasóink jól tudhatják már, hogy a transznemű előadóknak nem lehet gátat szabni. Ez történt most egy angol TV élő adásában, ahol egy pénisszel és mellekkel is rendelkező komikus pucérra vetkőzött és úgy parádézott, mindezt cenzúrázatlanul.

Az amerikai sportszövetségek is megállíthatatlanul küzdenek, hogy minél befogadóbbá és sokszínűbbé váljanak. Most a jégkorong szövetség dönthet úgy, hogy nem fog több fehér embert alkalmazni, mert már most is túl nagy az arányuk a szervezeten belül. Mindezt persze a befogadás égisze alatt teszik.

Mikor valaki megtámad minket, akkor általában nem árt segítségért fordulni, különösen akkor, ha az áldozat egy fiatal nő. Nos, ma már ez sem biztos, hála a progresszió és a társadalmi igazságosság élharcosainak. Ugyanis, ha feketék támadnak meg, akkor jól át kell gondolni, hogy hívjunk-e rendőrt a magunk segítségére.

Biden elnök számtalanszor tette le voksát az USA-ban tomboló transzőrület mellett. Legutóbb egy nemváltó TikTokerrel beszélgetett a Fehér Házban, és ismét kifejezte támogatását a fiatalkorúak nemváltoztató kezelései mellett.

E heti PC-szemlénkben olvashatnak még a rasszista szintfelmérőről, az államilag támogatott drag showról, Kína faji dilemmájáról, valamint az illegális floridai szavazóról.

Rajta hát!


Élő adásban táncolt meztelenül a transznemű komikus

Fittyet hányva a jóízlésre, az angol Chanel 4 élő adásban ment túl minden határon. A Friday Night Live nevű sketch műsorban “fellépett” Jordan Gray, aki egy transznemű komikus. Jordan eredetileg férfinak született, de később “átalakult” nővé. A humorista egy káromkodással teli számot adott elő szintetizátoron, majd egyszer csak letépte ruháját. Ezután a TV-nézők és a stúdióban ülők egy olyan embert láthattak, akinek egyszerre van melle és pénisze. Még cenzúrára sem volt lehetőség az élő adás miatt. Igaz, Gray  mindenkit előre „figyelmeztetett” Twitteren, ugyanis azt írta az adás előtt: „Ma este történelmet írunk.”

 

Nem az ázsiaiak okosak, hanem a szintfelmérő rasszista!

A Moguldom Nation oldalán jelent meg az afroamerikai Rann Miller cikke, aki az USA-ban használt, az amerikai középiskolások tudását tesztelő országos szintfelmérő rendszer, az SAT eredményeit vizsgálta. Miller az SAT eredményeinek faji alapú bontását elemezte, melyből kiderült, hogy a legjobban az ázsiai származású tanulók teljesítenek, míg a feketék és a latinok az utolsó helyen állnak. Szerinte azonban az eredmények nem arra utalnak, hogy teljesítménykülönbség van a feketék, az ázsiaiak vagy a fehérek között, hanem arra, hogy az SAT rasszista. Meglátása szerint az országos szintfelmérő eredményei csak azt a nézetet táplálják, hogy a feketék aluliskolázottak, míg az ázsiaiak zsenik. „Az igazság az, hogy ezek a tesztek, a legtöbb szabványosított teszttel együtt, eleve rasszisták” - szögezi le Miller, hozzátéve, hogy már magát az SAT rendszerét is egy „rasszista evangélikus” alkotta meg, nevezetesen Carl Brigham. Miller úgy tartja, hogy az SAT „az alkalmassági tesztelés álcája alatt” rasszista hierarchiát állít fel. Szerinte a fekete diákok szintfelmérésének inkább kulturálisan érzékenynek kell lenni, hogy megoldást tudjanak kínálni az afroamerikaiak problémáira.

 

Nem kell több fehér ember a hokiszövetségnek

Az National Hockey Leauge-nek (NHL, Nemzeti Hoki Liga), az amerikai profi jégkorongligának októberben jelent meg a “sokszínűségről szóló jelentése”. A dokumentumból kiderült, hogy az NHL munkatársainak 83,6 százaléka fehér, és 62 százaléka férfi, továbbá a ligában szereplő csapatoknál a játékosok 90 százaléka is fehér. A szervezet vezetése szerint ez teljesen elfogadhatatlan. Kim Davis, az NHL "társadalmi hatásért felelős ügyvezető alelnöke" elmondta, hogy a jelentés alapján a jövőben megváltoztatják a HR-politikát. Ez a társadalmi igazságosság nyelvén azt jelenti, hogy a ligának nem kéne több fehér embert felvennie. Zachary Faria a Washington Examiner oldalán világított rá arra, hogy a jégkorongliga tervezett intézkedése mennyire szürreális. „Vajon az NBA valaha is előállna egy olyan jelentéssel, amely szerint nem sokszínű, mert a liga 73 százalékban fekete? (…) Természetesen nem. Nem is kellene” - szögezi le Faria. Hozzáteszi, hogy a sportligák egyre inkább távol tartják magukat a fehér emberek alkalmazásától. Példaként hozza, hogy az NFL is “könyörög” a csapatoknak, hogy fekete edzőket alkalmazzanak.

 

Pénzzel támogatja az amerikai külügy a drag showkat

Az Egyesült Államok Külügyminisztériuma több mint 20 000 dollárt ítélt oda egy ecuadori kulturális központnak, hogy a sokszínűség és a befogadás nevében "drag színházi előadásokat" rendezzen. A Külügyminisztérium szeptember 23-án 20 600 dolláros támogatást ítélt oda az ecuadori Cuencában található Centro Ecuatoriano Norteamericano Abraham Lincoln (CENA) nevű nonprofit szervezetnek, amelyet az Egyesült Államok ecuadori nagykövetsége és konzulátusa támogat, hogy "előmozdítsa a sokszínűséget és a befogadást" a régióban. A CENA-ban megvalósuló projekt, amely szeptember 30-án kezdődött és 2023. augusztus 31-ig tart, három „workshopot", tizenkét „dragszínházi előadást" és egy kétperces „dokumentumfilmet" foglal magában - olvasható a USASpending.gov weboldalon.

 

Kína megerősödése mögött is faji hovatartozás áll

Az ABC News oldalán jelent meg egy elemző cikk Stan Granttől, aki szerint Kína megerősödését faji szemszögből kell vizsgálni. Szerinte a távol-keleti országot nem lehet megérteni anélkül, hogy megértenénk magát a “fehérséget”. Meglátása szerint a Kínai Kommunista Pártnak mély faji tudatossága van, és mindig emlékezteti az ország népességét a félgyarmati időszak kizsákmányolásaira. Emellett fontos momentum, hogy a kínai nacionalizmus fontos elemévé vált a faji elhatárolódás a Nyugattól, és a kínai nacionalista gondolkodók elkezdték használni a “sárga faj” kifejezést, mellyel a nemzet egységét akarták megerősíteni. A kínaiakban tovább erősödött a fehérek elleni szkepticizmus, mikor a nyugati hatalmak “sárga veszedelemről” kezdtek el beszélni, valamint, hogy az első világháborút követően az országot kihagyták a béketárgyalásokból. Majd mikor Mao Ce-tung átvette a hatalmat, követte a fehérekkel szembeni fenntartások politikáját. Ez a hosszú folyamat vezetett el oda, hogy ma Kína jelenti a legnagyobb kihívást a nyugati világ számára. Grant szerint sokan továbbra is e fejlődés értelmezése nélkül próbálják Kína ambícióit megérteni, pedig faji kérdés figyelmen kívül hagyásával ezt nem lehet.

 

Nem akart rendőri segítséget hívni az áldozat, mert támadója fekete volt