A ma közzétett legújabb brüsszeli zsarolójelentés folytatja a hazugságok már megszokott áradatát hazánkkal szemben. A jogállamisági eljárás régóta nem jogi természetű vita, a brüsszeli intézmények által megfogalmazott kritikák teljesen alaptalanok. Annak ellenére, hogy hazánk Brüsszel valamennyi követelését teljesítette, ma a Soros-birodalom európai helytartói akarnak kioktatni demokráciából. Az első zsarolások még politikai jellegűek voltak, ez folytatódott tavaly a pénzügyi sarcolással, most pedig háborús nyomásgyakorlásnak lehetünk szemtanúi.

A mostani országspecifikus “jelentés” célja egyértelmű: megbüntetni Magyarországot a kormány békepárti politikája miatt és háborúba kényszeríteni az országot. Ez az álláspont a konfliktus kezdete óta frusztrálja a brüsszeli bürokratákat és megbízóikat.  Az Orbán Viktor által a CPAC Hungary-n megfogalmazott hármas gondolat „Nem a migrációra, nem a genderre és nem a háborúra!” mindazzal ellentétes, amit Brüsszel látni szeretne Európában. 

A migráció kapcsán a kötelező kvóta puccsszerű elfogadása az ifjabb Soros politikai belépője, aki elérte azt néhány hét alatt, amit az apjának évek alatt sem sikerült. Míg Brüsszel a kötelező befogadást és az illegális migrációt erőlteti a tagállamokra, Franciaország, Európa egyik meghatározó hatalma, a belső államrend megrokkanásával küzd napok óta. A dollárbaloldal is követi a nyílt társadalom világítótornyát: míg Kunhalmi Ágnes 2015-ben álproblémának hívta a migrációt, a DK-s Bauer Tamás most már kifejezetten kívánatosnak tekintené a francia modellt, évi 70 ezer migráns befogadását.