Politikai deklarációnak is beérő véleménycikkel jelentkezett a Newsweek rovatának szerkesztője: “Hazafias, Amerika-, Izrael-, szuverenitás- és jogállamiság-párti zsidók világszerte irtóznak Sorostól. Soros György etnikai és vallási háttere nem akadályozhat meg minket abban, hogy annak nevezzük, ami ő: gonosznak. Soros bírálata és a harc ellene nem antiszemitizmus” - hangsúlyozza a CPAC Hungary-n is felszólaló Josh Hammer új mozgalmukkal kapcsolatban.

Hammer úgy fogalmaz, Soros bírálata azonnal antiszemitizmus-stigmát és ártalmas “zsidógyalázás” vádat von maga után. Holott Soros kritikusai csak “meg kívánják osztani véleményüket a világ egyik legbefolyásosabb politikai adományozójáról, ‘filantrópjáról’ és társadalmi aktivistájáról - valakiről, aki számolatlanul osztogatja a pénzeket, hogy aláássa és disztópikus képére formáljon át egész országokat, legalább öt különböző kontinensen”.

Hammer úgy érvel, ő zsidó szerkesztőként rendszeresen megosztja olykor provokatív véleményét is, amelyek lehet, hogy sértik a baloldali olvasók érzékenységét, és akik lehet, hogy őt ezért gyűlölik. “Ez azonban nem antiszemitizmus, ez nem zsidógyűlölet, hanem a véleményem” - írja a szerző.

Soros ellenfeleinek minden kritikáját össztűz alá vették a hálózat tagjai és a mainstream média szereplői: “Évek óta, valahányszor a konzervatívok, a nacionalisták vagy a hagyománytisztelők kritizálták Soros György és a baloldali Nyílt Társadalom Alapítványok ernyőhálózatának kiterjedt befolyását, Soros gárdája a bürokraták kasztjában és a fősodratú sajtóban mindig azt kiabálta: >>Ez antiszemitizmus!<<“ - hívja fel a figyelmet Hammer.

Hammer részletezi, az Egyesült Államokban hogyan tette tönkre a nagyvárosok hétköznapjait Soros a szélsőbaloldali ügyészek kampányának támogatásával: “Egyszerűen fogalmazva, Soros a világon bárki másnál nagyobb mértékben felelős azért, hogy Amerika néhány legikonikusabb városa anarchikus városi pokollá süllyedt” - ismerteti a tényeket a szerző.

“Sorost mély gyűlölettel viseltetik Izrael iránt, és szélsőséges terrorcselekményekkel összefüggésbe hozható palesztin szervezeteket támogat, >>csak azért, hogy a Demokraták fedezékből szidhassák Izraelt<<” - írja Hammer.

Josh Hammer szerint itt az idő, hogy azok, akik zsidóként kritikusak Soros tevékenységével és véleményüket fel is merik vállalni, egységesen megszerveződjenek: “Itt az ideje, hogy ezt a széles körben elterjedt érzést hivatalossá és működőképessé tegyük. A múlt héten Will Scharf konzervatív aktivista, volt szövetségi ügyész és jelenlegi Missouri állam főügyészjelöltje és én közösen alapítottuk meg a >>Zsidók Soros ellen<< nevű új csoportot”; majd idéz új kezdeményezésük alapvetéséből: “Zsidók vagyunk, akiknek elegük van Soros Györgyből és az amerikai politikára gyakorolt rosszindulatú, baloldali befolyásából. Zsidók vagyunk, akiknek elegük van abból is, hogy a baloldal antiszemitizmussal vádol mindenkit, aki Sorost kritizálja. (...) A baloldaliság nem a zsidóság, és baloldal-ellenesnek lenni nem ugyanaz, mint antiszemitának lenni. Pont."