Karácsony Gergely Soros-dollárokkal kitömött emberei már 2016-ban a magyar kormány megbuktatásán dolgoztak

A guruló dollárok kézbesítői a kormánybuktatáson túl a háborúpárti narratíva terjesztését várták el a milliárdos kampánytámogatásért cserébe

A tavalyi választási kampány során az amerikai baloldal befolyásszerzési kísérlete zajlott Magyarországon annak érdekében, hogy hazánkban is a nyílt társadalom eszmeiségét és az ukrajnai háborút támogató kormány kerülhessen hatalomra. A művelet koordinátorai az egyesült baloldal kampányát kétes forrásokból finanszírozó Action for Democracy vezetői: Korányi Dávid és Chris Maroshegyi voltak. Korányi és Maroshegyi már 2016-ban, egy Soros György érdekeltségébe tartozó amerikai alapítvány alkalmazottjaiként megírták a magyar kormánybuktatás forgatókönyvét, melyet hat évvel később guruló dollárokból finanszírozva próbáltak gyakorlatba ültetni.  A terv szerint aktív külföldi szerepvállalás, az uniós források megvonása és az NGO-k pénzügyi támogatása a kulcs a jobboldal demokratikus támogatottságának megtöréséhez. A kormányváltás Korányiék szerint azért is lett volna különösen fontos, mert Orbán Viktor képes arra, hogy létrehozza a jobboldali erők nemzetközi összefogását.

A Soros Györgyhöz ezer szállal kötődő szereplők már régóta a nemzeti kabinet leváltásán dolgoztak. Amellett, hogy 2016-ban rakták le a Bajnai Gordonhoz köthető DatAdat cégcsoport alapjait, megszületett az idegen befolyásszerzés programadó írása is, melyben többek között a Magyarországnak jogosan járó uniós források elapasztását követelték: „Az uniós tagállamoknak meg kell érteniük, hogy az Orbán-kormány rendszerszintű kockázatot jelent az európai projektre nézve. Az EU-nak vissza kell tartania a Magyarországnak szánt pénzeszközöket”.

Ma már jól ismert a magyar közvélemény előtt, hogy a 2022-es országgyűlési választásokat megelőzően - eddig példa nélküli - külföldi beavatkozási kísérlet célpontjává vált Magyarország: egyelőre tisztázatlan forrásból, de biztosan nemzetközi eredetű dollármilliókat irányítottak a hazai baloldal kampányába. E bőséges pénzesőnek több célja volt: elsőként az, hogy Magyarországon kormányváltást érjenek el, és így hazánk idomuljon a nyugati fősodorhoz, azaz adja fel békepárti álláspontját, és másokhoz hasonlóan kételyek nélkül, támogatólag lépjen fel az orosz-ukrán háborúban. A nemzetközi finanszírozók óriási erőforrásokat mozgósítottak, és ehhez a céljukhoz kerestek bólogató Jánosokat: Karácsony Gergely, majd Márki-Zay Péter személyében ideális jelölteket találtak sötét terveikhez, amit csak a magyarok választásokon megmutatkozó, elsöprő akarata volt képes megállítani. 

A magyar kormány nemzeti egyetértésre fókuszáló döntéseit 2010 óta folyamatosan támadják a liberális, progresszív erők által birtokolt intézmények és az általuk kézivezérelt médiumok. A szüntelen offenzíva mögött egyaránt felsejlik a választásról-választásra súlyos vereséget szenvedő 2010 előtti hazai balliberális világ, a fáradhatatlan ideológiai nyomásgyakorlás, továbbá az is, hogy a globális elit politikai köntösbe bújtatja üzleti támadásait. Magyarországon kívül a legtöbb uniós tagállam mára szinte egyhangú akarategységben képviseli azokat a homályos eredetű, de sokszor mélyen Európa-ellenes döntéseket, amelyek rövid távon is súlyos energetikai zavarokat okoznak, kezelhetetlen, multietnikumú biztonsági helyzeteket és zavargásokat eredményeznek, vagy éppen a háború árnyékában leépítik a kontinens védelmi képességeit. A kötelező kvóta, a minden áron erőltetett oroszellenes szankciók és a nyugati készleteket kimerítő lőszer-, és fegyverszállítások, valamint az iskolák kapuin kopogtató genderideológia mind ide tartozó, a magyar és európai érdekekkel ellentétes döntések. 

A globális hatalmi komplexum ezért már jóval 2022 előtt a fejébe vette, hogy bármi áron, pontosabban közel 4 milliárd forintért, és a nemzetközi médialerakatok óriási költségei árán, de beavatkozik az országgyűlési választásokba, azaz kísérletet tesz a törekvéseinek útjában álló Orbán-kormány leváltására. A 2011 óta tartó szüntelen nemzetközi nyomás több ponton tetten érhető: előbb a médiatörvényt, majd a rezsicsökkentést, később a határkerítést támadták, mostanság pedig a békepárti álláspontot kritizálják. A folyamatos támadások örvén egyre több és több, a globális-progresszív hálózathoz tartozó szereplő vetette fel, hogy Magyarországot nyugati gyámság alá kell vonni, és el kell apasztani az egyébként az ország számára jogosan járó uniós pénzeket.

Pontosan így érvelt 2016-ban Korányi Dávid és Chris Maroshegyi is egy amerikai külkapcsolati agytröszt oldalán, amely szervezetet egyébként 2016 és 2021 között közel 800.000 dollárral stafírozott ki Soros György alapítványa, és ahol 2012-től Korányi számos pozíciót töltött be. Karácsony későbbi főtanácsadója és Maroshegyi az Atlantic Council hasábjain megjelentetett progresszív ideológiai gondolatmenetben az alábbi, légből kapott megállapításokat tette: (...) „Orbán modellje rendszerszintű kockázatot jelent a transzatlanti szövetségre nézve. Szorgalmasan építi egy olyan "ellenforradalom" támogatását Európában, amely a 19. századi Szent Szövetségre, vagy - ami még veszélyesebb - az 1920-as évek két háború közötti éveire emlékeztet. Koalíciót hoz létre a régió hasonlóan gondolkodó vezetőiből, és az EU értékeit belülről gyengítő erőfeszítések élére áll.” (…)