Újabb, minden korábbinál kirívóbb rágalomhadjárat készül hazánk ellen

2023. április 25-én az EP Költségvetési Ellenőrző Bizottságának (CONT) tagjai nyilvános meghallgatást tartottak "A vállalkozásokkal szembeni diszkriminatív intézkedések helyzete Magyarországon" címmel. A nyilvános meghallgatás a Magyarországon üzleti tevékenységet folytató vállalatokra vonatkozó, állítólagos diszkriminatív intézkedésekre összpontosított, beleértve a közbeszerzések rendszerét is.

A meghallgatáson Martin József Péter, a Transparency International (TI) magyarországi ügyvezető igazgatója tartott prezentációt. Martin az előadásában azzal a képtelenséggel állt elő, Magyarországon a vállalatok maffiaszerű helyzettel szembesülnek. A Transparency International a Soros-hálózat egyik „átláthatóságért“ küzdő koronaékszere, amely a dollárbaloldal korrupciós botrányát nem kommentálta korábban; a TI a brüsszeli korrupciós botrányban olyan formán érintett, hogy a baloldali képviselők, akik rendre Magyarország ellenében szólalnak fel, számukra többek között a Transparency, és más Soros-szervezetek szállítanak hazug érvanyagokat. Ez így volt a Tavares-, a Sargentini, és a Gwendolnie-jelentés esetében is. Roppant meggyőző tehát, amikor éppen ez a szervezet papol a korrupcióról és aggódik Magyarország miatt.

A meghallgatáson a hírhedten magyargyűlölő német zöldpolitikus, Daniel Freund is felszólalt, aki korábban azt állította alaptalanul, hogy „az európai vállalatokat az Orbán-kormány maffiamódszerekkel zsarolja”. Magyarországon azonban szó sincs a külföldi vállalatok kiszorításáról. Ezt támasztja alá a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) tavalyi konjunktúrajelentése, amelyből kiderül, hogy a befektetők elkötelezettsége Magyarország mellett mint beruházási célpont, elérte a 88 százalékos csúcsértékét.