1„Az oázisból minden út a pusztába vezet”

Az Alapjogokért Központ összefoglalója Jonah Goldberg: A Nyugat öngyilkossága c. könyvéről.

Jonah Goldberg, amerikai szerző és politikai elemző 2018-ban megjelent Suicide of the West című könyvében, melynek címét James Burnham 1964-es klasszikusától kölcsönzi, a felvilágosodás eszméit tárja fel, bemutatva azt, hogy hogyan jutott el a nyugati civilizáció jelen állapotáig, és miként fenyegeti az összeomlás veszélye.

Abból az alapfeltevésből indul ki, hogy a jelen korban kialakult társadalmi rendszer mintegy csodaként jött létre, melynek megléte nem szükségszerű, és maradandósága sem garantált. A kapitalizmus, a liberális demokrácia, az emberi jogok nem tekinthetők természetesnek, sőt ellentétesek az ember alapvető természete által kialakított közösségi berendezkedéssel, és ezek létrejötte csupán a véletlennek köszönhető. 

Összefoglaló letöltése

Máthé Áron: The Ukrainian puzzle

Magyarország mindig is támogatta az ukrán államiságot és Ukrajna szuverenitását, rendszerektől és korszakoktól függetlenül.

"Az elmúlt negyed évszázadban az összes nagy narratívánk összeomlott."

Az Alapjogokért Központ összefoglalója Douglas Murray: A tömegek őrülete c. könyvéről.

„A baloldal elhallgatott történelme.”

Az Alapjogokért Központ összefoglalója Jonah Goldberg: Liberálfasizmus c. könyvéről.

„Búsulás egy letűnt liberalizmus után.”

Az Alapjogokért Központ összefoglalója Ivan Karstev & Stephen Holmes: „The Light that Failed” c. könyvéről

„Az egyenlőség torz képzete”

Összefoglaló az Alapjogokért Központ által kiadott Marguerite A. Peeters: Genderőrület – Útmutató a globális mesterterv megértéséhez c. könyvről