„Búsulás egy letűnt liberalizmus után.”

Az Alapjogokért Központ összefoglalója Ivan Karstev & Stephen Holmes: „The Light that Failed” c. könyvéről

Ivan Krastev és Stephen Holmes idén megjelent kötete, mely angolul a „The Light that Failed” címet viseli első ránézésre hiánypótló műnek tűnik. A szerzők vállalt célja az, hogy körüljárják annak okait, hogy miért került a liberális gondolat válságba a világon mindenhol. A liberalizmus válsága természetesen visszatérő téma a konzervatív oldalon, ámde a szerzőpáros távolról sem ezt a politikai nézetet vallja – őket a liberális globalizmus legpártosabb támogatói között tartja számon a politikatudomány. Az a tény, hogy elismerik azt, hogy a világnézetük a bukás szélére kerül, már önmagában is dicséretes. Az, hogy kísérletet tesznek arra, hogy szembenézzenek ennek a bukásnak az okaival még inkább. Sajnos, sok tekintetben, ez a szembenézés nem sikerült őszintére.

Összefoglaló letöltése

Máthé Áron: The Ukrainian puzzle

Magyarország mindig is támogatta az ukrán államiságot és Ukrajna szuverenitását, rendszerektől és korszakoktól függetlenül.

1„Az oázisból minden út a pusztába vezet”

Az Alapjogokért Központ összefoglalója Jonah Goldberg: A Nyugat öngyilkossága c. könyvéről.

"Az elmúlt negyed évszázadban az összes nagy narratívánk összeomlott."

Az Alapjogokért Központ összefoglalója Douglas Murray: A tömegek őrülete c. könyvéről.

„A baloldal elhallgatott történelme.”

Az Alapjogokért Központ összefoglalója Jonah Goldberg: Liberálfasizmus c. könyvéről.

„Az egyenlőség torz képzete”

Összefoglaló az Alapjogokért Központ által kiadott Marguerite A. Peeters: Genderőrület – Útmutató a globális mesterterv megértéséhez c. könyvről