„A baloldal elhallgatott történelme.”

Az Alapjogokért Központ összefoglalója Jonah Goldberg: Liberálfasizmus c. könyvéről.

Ebben a könyvben Jonah Goldberg alaposan megvizsgálja a fasizmus alapvető jellemzőit, és rámutat, hogy annak jóval több közös vonása van a progresszivizmusra épült mai baloldallal, mint azt elsőre gondolnánk. Gyakorlatilag nincs ma olyan jobboldali közszereplő, akit a baloldal ne nevezett volna fasisztának, vagy nácinak. Az elmúlt években szinte kisajátították a fasiszta bélyeg használatát, és gyakorlatilag minden jobboldali személyre válogatás nélkül használják.

A fasizmus definíciójával kapcsolatban még a szakértők között sincs megegyezés. Stanley G. Payne, akit sokan a fasizmus legfontosabb élő kutatójának neveznek azt írja: „A huszadik század végén valószínűleg a fasizmus marad a leghomályosabb a fontos politikai kifejezések közül.”  Ennek ellenére a fasizmust a baloldal úgy használja szitokszóként mintha teljesen tisztában lenne, hogy miről is beszél. 

Összefoglaló letöltése

Máthé Áron: The Ukrainian puzzle

Magyarország mindig is támogatta az ukrán államiságot és Ukrajna szuverenitását, rendszerektől és korszakoktól függetlenül.

1„Az oázisból minden út a pusztába vezet”

Az Alapjogokért Központ összefoglalója Jonah Goldberg: A Nyugat öngyilkossága c. könyvéről.

"Az elmúlt negyed évszázadban az összes nagy narratívánk összeomlott."

Az Alapjogokért Központ összefoglalója Douglas Murray: A tömegek őrülete c. könyvéről.

„Búsulás egy letűnt liberalizmus után.”

Az Alapjogokért Központ összefoglalója Ivan Karstev & Stephen Holmes: „The Light that Failed” c. könyvéről

„Az egyenlőség torz képzete”

Összefoglaló az Alapjogokért Központ által kiadott Marguerite A. Peeters: Genderőrület – Útmutató a globális mesterterv megértéséhez c. könyvről